Currently looking at the The Priory School, Hall Extension project

Kendall Kingscott were appointed by the The Priory School to enhance its chances of gaining funding in the Condition Improvement Fund (CIF) bidding round by progressing its proposed hall extension to planning stage.

The existing hall space had been built to meet the school’s capacity in the early 1990’s and had not accommodated for future growth.  As a result, the hall had a number of inadequacies, including falling considerably short of the recommended space requirement for KS2 PE stipulated in Building Bulletin 103, which was regularly felt during school performances and assemblies.  Kendall Kingscott assembled a robust case to gain funding which, paired with a successful planning approval notification, resulted in the school being awarded £270,000 to complete the works.  Following approval of the project, Kendall Kingscott were appointed to oversee the remainder of the scheme to completion.

It was particularly important that the existing hall remained in use throughout the school year, as it was a crucial space for the school’s daily operations. This meant that careful planning and noise management were essential to minimise disruption throughout the works.  Time constraints proved particularly challenging, as there was only a short window of opportunity during the half term period to knock through and connect the existing space with the new extension. The Client is absolutely delighted with the end result - a building which meets their 21st century needs.