Currently looking at the Dorothy Hodgkin Building, University of Bristol project

We were appointed to design a major new building to house the Laboratories of Integrative Neurosciences and Endocrinology.

The building sits in a prominent central Bristol location and uses its sinuous form to make the most of the tight site footprint.  Its main features are spiral stair towers, street level artwork and glazed screens that allow passing glimpses into welfare and reception areas on the ground floor.

A key design driver was the location and accessibility of plant equipment for the heavily serviced labs with the aim of minimising the use of lifting gear for maintenance purposes.

The scheme was commended in Bristol Civic Society’s Environmental Awards and won a national award for the innovative use of brickwork.

View in street view