Currently looking at the Bristol Laboratory for Advanced Dynamic Engineering (BLADE), University of Bristol project

The project was conceived as a unifying element to the existing 1960s Queen’s Building and included extensive refurbishment and new build work.  The building remained open and occupied throughout the construction period.

The lower ground floor was refurbished to provide a shared-use workshop and two new build laboratory wings were added facing the historic Royal Fort settlement.  Works to improve thermal efficiency, including solar control double glazed aluminium windows, were incorporated into the scheme.

This technically challenging project included the need to manoeuvre Lnyx helicopters in the central workshop area and a floor slab to the Earthquake Research Laboratory with deflection criteria of less than 0.1mm.

View in street view