Currently looking at the Batheaston Primary School project

The school was awarded central government funding, to replace two extremely tired buildings originally built as temporary accommodation in the mid 1950s.
We were appointed to design a new building containing a multi-purpose hall, two classrooms and support accommodation and to refurbish the existing staff block to become a new ‘hub’ containing the school office and reception.

The site is shared with the original listed schoolhouse and in a conservation area setting.  Therefore it was essential for the scheme to develop through consultation with the local community and the close involvement of children, staff and governors.

The result is a design that has raised the profile of the school, is in harmony with its ethos and enhances its surroundings.

The redevelopment has also helped the school to establish a community project to transform neighbouring abandoned allotments into a shared learning environment.  The work was carried out over a series of ‘Community Days’ attracting children, parents, carers, grandparents and local people.

The project won the RICS South West Regional Award in the Community Benefit category and was shortlisted for the BCSE Best of British Schools Awards (small primary projects) and the LABC West of England Building Excellence Awards (best education building).